Hanoi fakta och reseguide med hotell och boende
Hanoi Reseguide - Fakta och guide med sevärdigheter

Hanoi marknad

Hanoi som förut hette Tonkin är Vietnams huvudstad. Hanoi är Vietnams näst största stad med över 3,140,000 människor i hela kommunen och ca 1,900,000 i Hanoi stad.

Hanoi står för ca 8% av Vietnams totala tillväxt och turism och industriproduktionen är stora viktiga delar av Hanoi´s ekonomi.

Klimat: Klimatet i Hanoi är mer varierande än i södra delarna av Vietnam. På vintern ligger temperaturen ofta mellan 10-15 grader, på våren är temperaturen ofta mellan 15-20 grader och lite lättare regn kan förekomma, på sommaren är det riktigt varmt och det är vanligt med temperaturer en bit över 30 grader. På sensommaren kommer också mest nederbörd vilket kan medföra stora mängder vatten. Temperaturen på hösten ligger runt behagliga 20-30 grader.

Turism: Precis som i övriga Vietnam har också Hanoi en ökad turism. En del av de sevärdigheter som finns i Hanoi är Sköldpaddspagoden (Thap Rua)som du hittar i Hoam Kiem sjön, de 36 hantverksgatorna som var och en är uppkallad efter den verksamhet som bedrivs där, litteraturens tempel som är Vietnams äldsta universitet, ett flertal olika museum och kommunistledaren Ho Chi Minhs mausoleum (1890-1969).

Hoan Kiem lake - Hanoi

Transport och kommunikationer: Till Hanoi tar man sig smidigast med flyg. Den flygplats som finns i norra Vietnam heter Noi Bai och den näst största efter den i Saigon. När man har landat på Noi Bai flygplats tar man sig vidare på motorvägen till Hanoi stad.

I Hanoi stad vimlar det av motorcyklar vilket har medfört mycket luftföroreningar. Motorcyklarna är dock ett smidigt transportmedel som inte lär försvinna inom en nära framtid.

My dinh Stadium

Du missar väl inte att köpa en bra guidebok till din Vietnamresa?

Här kan du köpa populära guideböcker till minimala priser. Läs mer om guideböckerna.

Guideböcker till Vietnam