Hoi An guide fakta och hotell med sevärdigheter
Hoi An - Guide, Fakta och sevärdigheter

Ca 3 mil söder om Danang ligger Hoi An. Hoi An var mellan 1600 - 1900 talet en vilktig internationell hamnstad. Idag har Danang tagit över som viktigaste hamnstad men den välbevarade stadskärnan har gjort att Hoi An kommit med på UNESCO:s Världsarvslista.

Hoi An

I Hoi An bor det ca 90 000 människor och i centrala staden ca 40 000. Längs med floden Thu Bon River ligger Hoi An och staden är fylld med historia, tempel och träbyggnader med Kinesiska inslag.

Att transportera sig till Hoi An - Transporter

Flyg - Många väljer att flyga till Danang och sedan ta en taxi till Hoi An. Taxiresan kostar runt 15 US dollar vilket är relativt dyrt. Många platser flyger till Danang, bland annat; Hanoi och Ho Chi Minh.

Tåg - En hel del väljer att ta tåget till Danang och sedan taxi vidare söderut till Hoi An. Många platser har tågförbindelse med Danang, Hanoi, Ho Chi Minh City, Nha Trang och Hue.

Buss - Dagliga bussturer går längs hela Da Nang kusten upp och ner.

Att ta sig runt i Hoi An

Det bästa sättet att ta sig runt på i Hoi An är egentligen till fots. Att promenera på dessa små gator är ett bra sätt att också få se mer av Hoi An´s stad och dess byggnader. Kommplettera gärna promenaderna med att hyra en cykel eller moped men se upp för trafiken.

Att se i Hoi An

Old Town

Japanese Covered Bridge eller Chua Cau, Lai Vien Kieu är en bro som var byggd på tidigt 1600 tal av Japanska samhället. Bron ligger på den Västra sidan av Tran Phu Street. Värt ett besök.

Quan Cong Temple är ett Kinesiskt tempel med tydliga röda och guld insirerande färger. Mycket vacker och värt ett besök.

Museum - Det finns fyra museum som i Hoi An som ni kan besöka:

  • Museum of Say Huynh Culture
  • Museum of Trade Ceramics
  • Hoi An Museum of History and Culture
  • Museum of Folk Culture
Hoi An

Stadshallar - Det finns ett antal möteshallar som man kan besöka i Hoi An:

  • Hokien (Fujian) Meeting Hall
  • Cantonese Assembly Hall
  • Chinese All-Community Meeting Hall

 

Tempel i Hoi An

Andra saker värda att se i Hoi An:

  • Traditional Theater
  • The Hoi An Orphanage
  • Hoi An Handicraft Workshop

OBS! För att komma in till alla sevärdigheter i Old Town används ett kupongsystem. Kupongerna kostar ca 5 US dollar och kan användas till valfria platser i Gamla stan som inträdesbiljett.

 

Att göra i Hoi An

Hoi An har mycket fina stränder runt om och många tillbringar en större del av sin tid här. För de som inte bara vill ligga och sola finns det andra alternativ. Varför inte gå på en matlagningskurs? Fråga på din restaurang!

Om du befinner dig i Hoi An natten före fullmåne så kan du få vara med på Full moon festival.

Karta över Hoi An

Klicka här för att se en karta över Hoi An.

Hotell och boende i Hoi An

Hoi An har väldigt mycket att välja på när det gäller hotell och annat boende. Hitta och boka ditt boende i Hoi An till lägsta priser här»

Du missar väl inte att köpa en bra guidebok till din Vietnamresa?

Här kan du köpa populära guideböcker till minimala priser. Läs mer om guideböckerna.

Guideböcker till Vietnam