Hue guide fakta tips och hotell.
Hue fakta, reseguide och sevärdigheter

Fakta om Hue

Hue är 70.99 km² till ytan och ligger beläget mitt i Vietam. Hue är huvudstad i provinsen Thua Thien-Hue och har faktiskt en gång i tiden också varit landets huvudstad mellan 1802 och 1945 på Nguyễn Dynastin.

Idag har Hue kommun ca 340 000 invånare och i staden finns ca 280 000 människor.

Hue ligger ca 55 mil söder om Hanoi och ca 55 mil norr om Ho Chi Minh City (Saigon).

 

Karta Hue

Forbiden Purple City - Hue

Transport:

Att flyga till Hue kan ibland vara lite osäkert särskillt under regnsäsongen som varar mellan Oktober och December. Då händer det ibland att flyg ställs in eller blir försenade på grund av dåligt väder. Under denna period är det tillförlitligaste sättet att ta sig till hue med flyg till Danangs flygplats och sedan med bil eller taxi till Hue.

Att ta sig runt i Hue är inga problem. Här finns taxi, cyclos, cyklar och mopeder. Väljer ni att åka taxi bör ni dock se till att åka med taxameter.

Kulturella sevärdigheter i Hue

Är ni ute efter kultur och sevärdigheter i Vietnam så har ni kommit till rätt ställe om ni är i Hue. Hue har mängder med kulturella arv som Imperial Citadell, Thien Mu Pagoda, Tombs of the Emperors och mycket mer.

 

Imperial Citadell

Imperial citadell är huvudattraktionen i hue. Med en salig blandning av paviljonger, tempel, vallgravar, museum, portar och gallerior på en väl tilltagen yta gör det att man kan röra sig ganska ostört trots dess popularitet. Här kommer ni att lägga många timmar, iallafall om ni inte vill missa något. Inträdet till citadellet är på 55 000 Dong och deras öppentider är mellan 06:30-17:00.

Imperial Citadell i Hue

Tombs of the Emperors

I Hue´s södra del hittar ni Tombs of the Emperors som ligger jäms med Perfume River. Tombs of the Emperos är kanske Hue´s näst största attraktion efter Imperial Citadell. Hit kommer man lättast med taxi eller cykel men om ni vill göra denna upplevelse till något mer så är ett bra tips att hyra en flodbåt. Gör er beredda på att spendera en hel dag här.

Tomb of Khai Dinh

Tombs of the Emperors innehåller som namnet säger en hel del gravar. Dessa är band annat;

Tomb of Tu Duc, Tomb of Thieu Tri, Tomb of Dong Khanh, Tomb of Khai Dinh, Tomb of Minh Mang och Tomb of Gia Long.

Perfume River

Det som mest kännetecknar Hue är Perfume River. Denna fantastiska flod som flyter genom berg och skog är platsen för historia och poesi. Hit kommer folk för att uppleva skönhet och avslappning.

Eftersom Perfume River flyter genom både tempelområde, tombs, citadell och underbara trädgårdar gör detta bara att känslan av poesi förstärks.

Perfume River

Perfume river har 2 stycken källor där vattnet kommer från. Båda dessa källor kommer från Truong Son bergen och den största kommer från Truong Dong berget där 55 imponerande vattenfall rinner ner och förgrenas i Bang Lang.

Hotell och boende i Hue

Hue har väldigt mycket att välja på när det gäller hotell och annat boende. Hitta och boka ditt boende till lägsta priser här»

Du missar väl inte att köpa en bra guidebok till din Vietnamresa?

Här kan du köpa populära guideböcker till minimala priser. Läs mer om guideböckerna.

Guideböcker till Vietnam