Nha Trang fakta hotell och reseguide
Nha Trang fakta och guide

Nha Trang ligger beläget ca 40 mil norr om Saigon och är huvudstaden i Khanh Hoa. I Nha Trang får ni uppleva ett komplett semesterparadis vilket gjort staden till den kanske populäraste orten i hela Vietnam. Här finns sol, bad, Vietnamesisk kultur, äventyr och god skaldjursmat.

Nha Trang - Vietnam

Nha Trang har snabbt blivit ett populärt semestermål för utländska turister, dels för sina fina inbjudande stränder och dels för de fina dykmöjligheterna som finns här. Nha Trang har sedan länge varit ett populärt resemål för Vietnameserna själva. Staden har över 300 000 invånare och denna siffra väntas stiga kraftigt de närmsta åren.

Click for Nha Trang, Viet Nam Forecast

Glad tjej i Nha Trang

Denna stad ger ett komplett intryck av vad man kan tänka sig som en kuststad. Blanda sol och bad med shopping till mycket låga priser och avsluta eftermiddagen med en tur på en cykel eller cyclo (cykeltaxi).

 

Stränder i Nha Trang

Nha Trang strand

Mitt i Nha Trang sträcker sig en ca 7 km lång strand ut sig. Stranden är en av de finaste stränderna runt omkring Nha Trang och på dagen fylls den av människor som solar, badar och spelar spel.

Andra stränder i Nha Trang är Hong Chong som ligger en liten bit norrut, Jungle Beach ligger ännu längre norrut men erbjuder en mycket mer stillsam atmosfär.

En annan uppstickare i Nha Trang är Long Beach som snabbt blivit populär. Long Beach ligger beläget några mil söder om flygplatsen.

Läs mer on stränderna i Vietnam här.

Du missar väl inte att köpa en bra guidebok till din Vietnamresa?

Här kan du köpa populära guideböcker till minimala priser. Läs mer om guideböckerna.

Guideböcker till Vietnam

Ana Mandara - Nha Trang

 

Som allt annat i Vietnam så är även hotellpriserna mycket bra. Läs mer och boka hotell här.