Phan Thiet, Hotell och guide. Fakta, sevärdigheter, boende och reseguide.
Phan Thiet fakta, guide och sevärdigheter

Phan Thiet

På ca 20 mils avstånd eller 4 timmars bilväg öster om Ho Chi Minh ligger Phan Thiet. Hit tar man sig lättast antingen med buss eller med tåg. Tar man tåget så är närmaste tågstation ca 1 mil från Phan Thiet och ligger i den lilla staden Moung Man.

Idag är Phan Thiet kanske mest känd som ett sol och bad ställe. Men för inte så länge sedan var det andra intressen som fångade upp blickarna mot staden. Bland annat golfen med sina fina golfbanor och inte minst fiske industrin. Den berömda fisksåsen (nouc nam) kommer ju härifrån.

Phan Thiet är en ganska liten stad i klassisk Vietnamesisk anda med som ändå har en del liv och rörels. Invånarantalet är "endast" ca 170,000 och mycket kretsar fortfarande kring fisket vilket syns bland annat i hamnen där det samlas bruna, blåa och röda fiskebåtar i mängder.

Stränder i Phan Thiet

Mui Ne strand

Den största och mest kända stranden i Phan Thiet heter Mui Ne och ligger ca 1 mil utanför staden och är ca 10 km lång. Mui Ne är det ställe som flest turister väljer att bo på och det är inte konstigt eftersom stranden erbjuder att vad man kan önska sig som strand turist. Själva stranden är långgrund och det blir sällan trångt fast den är så populär.Utanför staden hittar man också vackra Bai Rang beach som är väl värd ett besök.

Hotell och boende i Phan Thiet

Pandanus hotell Phan Thiet

Phan Thiet har många fina och bra hotell att erbjuda. Några populära hotell är Phandanus hotell, Cham Villas och Phu Hai i Phan Thiet.

Sök och boka ditt boendei Phan Thiet här»

Marknad i Phan Thiet

Sevärdigheter, turistattraktioner och shopping i Phan Thie

Att åka runt efter en cykel och få se staden i lagom takt kan vara en upplevelse i sig. Vill du prova att åka sandsläde på Mui Ne strand kan du göra det. En udda upplevelse som är ett roligt inslag på den annars perfekta stranden för sol och bad.

Phan Thiet stad har marknader som är ett roligt inslag och på huvudgatan jäms med Mui Ne hittar du främst souvenirer.

Du missar väl inte att köpa en bra guidebok till din Vietnamresa?

Här kan du köpa populära guideböcker till minimala priser. Läs mer om guideböckerna.

Guideböcker till Vietnam