Saigon Fakta hotell och reseguide
Saigon - Ho Chi Minh City Reseguide

Hu Chi Minh - Saigon

Ho Chi Minh City är också känd som Saigon vilket var det tidigare namnet på staden. Invånarantalet är över 5 milj. och till ytan är staden 2,099 km2.

Ho Chi Minh City är Vietnams näst viktigaste stad efter Hanoi. Här finns viktig forskning, affärer, industri och turism.

Klimat: Klimatet är relativt varmt och man kan säga att det finns 2 stora årstider, nämligen den blöta mellan Maj och November och den torra mellan December och April. Under den torra perioden kan det bli väldigt varmt men för egen del så föredrar jag värmen framför regn.

Turism: Idag är Ho Chi Minh en viktig och stor del av Vietnams turism. Ho Chi Minh står för nästan hälften av all turism i Vietnam och har på senare år ökat dramatiskt.

Ho Chi Minh Museum

Här finns mängder med sevärdigheter såsom Ho Chi Minh Museum, också känd som Dragon House Wharf, Cu Chi Tunnels, system of museums, teater och kulturhus.

Ho Chi Minh Museumet ligger vid Saigon river och är byggt 1873. Här finns över 3000 bilder och porträtt och ca 700 föremål.

Adress:
1 Nguyen Tat Thanh Street, District 4, Ho Chi Minh City
Tel: (84-8) 825 5740
Inträde: 10,000 VND

I Ho Chi Minh City möts du av gamla byggnader med kulturella inslag av både norr och väst. Att strosa omkring här är ett nöje i sig självt.

Ho Chi Minh - Saigon

Transport: Att åka taxi i Saigon är att föredra. De flesta kör dock utan taxameter och man gör bäst i att avtala pris innan.

På gatorna ser man väldigt mycket cyklar och motorcyklar och att ge sig ut i trafiken som ovan är kanske inte att rekommendera eftersom trafiken kan vara ganska hård.

Denna stad har också väldigt bra förbindelser både med tåg, bil och flyg. Däremot finns det varken tunnelbana eller spårvagn men ett beslut att bygga tunnelbana är taget och väntas vara i drift under 2008.

Du missar väl inte att köpa en bra guidebok till din Vietnamresa?

Här kan du köpa populära guideböcker till minimala priser. Läs mer om guideböckerna.

Guideböcker till Vietnam