Sapa fakta guide och sevärdigheter. Hotell i Sa Pa
Sapa Fakta, guide, hotell och sevärdigheter

Sapa (Sa Pa) stad är en liten stad i Nordvästra Vietnam som ligger i Lao Cai provincen. Dess invånarantal är ca 36 000 och i Sapa stad ca 7000. Med alla de minorietsfolk och den fina natur som finns här gör det Sapa till ett populärt ställe för backpackers att besöka.

Idag har även "vanliga" turister hittat hit och Sapa har kraftigt stigit i popularitet.

Terassodlingar i Sapa
Sapa Mountains

Runt Sapa ligger Hoang Ling bergen och själva byn befinner sig i en dal som är ca 1600 meter över havet. Sapa är också utgångspunkten om man bestämt sig för att vandra uppför Vietnams högsta berg Fan Si Pan.

 

På gatorna i Sapa finner man marknader, restauranger, butiker och hotell. Allt man kan önska sig. Här kommer ni också att stöta på flera av minoritetsfolken som bland annat försöker att sälja textiler och kläder till er.

Sapa

Klimat och väder i Sapa

 

Vädret i Sapa är mycket varierande beroende på årstiden. Den varmaste perioden är mellan Juli och Augusti och de kallaste i December och Januari. På vintern kan man ibland få se snö falla på de högsta punkterna och temperaturen kan sjunka ner mot 0 grader. Sommaren är å andra sidan ganska varm med temperaturer uppåt 30 grader.

Hotell och boende i Sapa är inte svårt att hitta.
Här kan du boka ditt boende i Sa Pa till priser»

 

Du missar väl inte att köpa en bra guidebok till din Vietnamresa?

Här kan du köpa populära guideböcker till minimala priser. Läs mer om guideböckerna.

Guideböcker till Vietnam