Stränder i Vietnam - Strand guide i Vietnam - De bästa stränderna i Vietnam
Stränder i Vietnam - Hitta just din favoritstrand

Vietnam har mer än 300 mil av kust och hittar man inte en bra strand här ska man nog sluta leta efter bra stränder.

Vung Tao strand

2 timmar med buss söder om Ho Chi Minh City ligger Vung Tao beach. Vung Tao är en gammal semesterort som innehåller mycket kul och intressanta aktiviteter. Här finns exempelvis möjlighet att titta på pagoder, besöka intressanta Kafér och prova på bergsklättring. Själva stranden hållen också en hyfsat bra klass.

China Beach (My Khe beach)

En bit utanför Da Nang mellan Hoi An ligger den långa stranden China Beach som enligt många är den finaste stranden i Vietnam. Stranden här är fin och vattnet klart. China beach var också platsen dit Amerikanska soldater kom för att vila upp sig under Vietnamkriget. Värt ett besök. Se hotellen i Danang här.

China Beach

Nha Trang

Nha Trang strand är ca 5 km lång och passar för sol, bad och surfing. Ibland kan det vara höga vågor vilket gör surfingen mer attraktiv. Här finns också möjlighet att med båt åka ut till de mindre öar som ligger en bit utanför. Vid dessa öar finns fina korallrev som gör att snorkling passar bra liksom sol och bad. Hotell och boende vid Nha Trang kan du boka här.

Doc Let ständer

Doc Let ligger ca 4 mil norr om Nha Trang och här finns många små finns stränder som nästan inte är något folk alls på. Stränderna passa bra för sol och bad. Väl värda ett besök. Läs mer om hotell och boende i Nha Trang.

Mui Ne beach

Mui Ne Beach hittar man ca 15 minuter från Phan Thiet och är en fin strand med bra sol och bad möjligheter. Stranden har vita fina sandkorn och vädret brukar i regel vara bra här året om. Nära Mui Ne är det heller inga problem att hitte hotell med bra priser.

Mue Ne Beach

Lang Co

Lang Co hittar man lite norr om Nom Hai Van Pass. Här finns fina långa stränder med klart vatten och stränderna är sällan fulla. Har man möjlighet att komma hit så är stränderna runt Lang Co att rekommendera.

Long Beach (Bai Tam Cua Dai)

Long Beach ligger på Phu Quoc och heter lång beach just för att stranden är så lång. Long beach har i och för sig fått olika namn beroende på var man befinner sig på stranden.

Phu Quoc

Phu Quoc är stranden som man ska vara på om man vill se en underbar solnedgång. Bhu Quoc är också en av de få stränder som ligger i Gulf of Thailand.

Phu Quoc har också blivit utsedd av ABC News som en av Världens 5 finaste stränder.

 

Long Beach Vietnam